Bijuterii Istorie Recomandari

Cadouri cu simbolistica: Copacul Vietii

Spune si altora

Bijuteriile si obiectele decorate cu Pomul Vietii sau Copacul Vietii sunt nu numai extraordinar de frumoase, ci ele poarta in sine si o simbolistica profunda, care te poate insufleti pe tine dar si pe cei de langa tine.

Ce reprezinta insa Copacul Vietii si de ce este atat de popular?

Copacul Vietii – Tree of Life – este unul dintre cele mai intalnite si mai indragite simboluri, regasindu-se acum ca motiv decorativ pe foarte multe obiecte, de la articole vestimentare si accesorii pana la obiecte decorative, dar si sub forma unor bijuterii.

Aceasta apreciere se datoreaza semnificatiei sale ce transcende istoria si culturile. Astfel, regasim acest simbol in arta popoarelor antice, in Europa, in Egiptul Antic, in lumea orientala, la budisti si crestini in egala masura. Pentru a pastra acest puternic simbol alaturi de ei, anticii isi confectionau pandantive sub forma de Pom al Vietii din materialele pe care le aveau la indemana. Aceste bijuterii – realizate din lemn, metal, chiar piatra – erau purtate ca un medalion la gat, pe un snur de piele sau sfoara, si le aminteau constant oamenilor de legatura lor cu Divinitatea si cu natura.

Simbolistica s-a perpetuat peste ani si s-a imbogatit prin cumularea semnificatiilor pe care Pomul Vietii a primit-o de la diversele popoare, credinte si filosofii de viata. Lumea occidentala si noi, romanii, am devenit mai constienti de acest minunat simbol gratie filmului „Tree of Life”, cu Brad Pitt.

Copacul Vietii este un simbol universal al intelepciunii divine, al relatiei neintrerupte intre lumea pamanteana si Ceruri. Asa cum Pomul Vietii are radacinile adanc infipte in pamant, la fel si noi oamenii ne tragem seva si puterea din familia noastra, din strabuni. Trunchiul, viguros, al pomului, suntem noi, ancorati in realitate, insa, asemenea ramurilor copacului ce se intind spre Soare, la fel si noi ne intindem bratele spre cer, spre lumina si spre un Sine superior. Roadele Pomului Vietii sunt colorate si minunate, asa cum vor fi si copiii nostri, care vor duce familia mai departe.

Copacul vietii este asadar si o dovada, un simbol al unicitatii fiecaruia dintre noi, care are propriile radacini si propriile aspiratii spre viitor.

Iata de ce tot mai multi aleg sa poarte sau sa se inconjoare de obiecte decorate cu acest semn. Fie ca esti o persoana religioasa sau nu, fie ca vrei sa oferi un astfel de obiect unei persoane mai inclinata spre spiritualitate sau mai pragmatica, Pomul Vietii reprezinta un simbol al relatiilor de familie, al sperantei si puterii de a trece cu bine peste orice obstacol, atragand totodata o energie pozitiva, aducatoare de prosperitate si abundenta.

Copacul Vietii poate reprezenta un element pe care sa se axeze de acum modul in care alegi cadourile pentru cei dragi. Dincolo de semnificatia gestului, faptul ca alegi sa oferi un obiect unic cu o simbolistica puternica poate face cu adevarat diferenta in mintea si inima celui ce primeste.

Iata cateva idei de cadouri unicat cu simbolistica Pomul Vietii

cadou Copacul Vietii

Ceas de birou Copacul Vietii, 9×8 cm

 

Poti alege ceasuri din sticla decorate cu Pomul Vietii, colorate si vesele, ca un constant simbol al vietii care merita traita secunda cu secunda. Aceste ceasuri sunt realizate din sticla de Murano, iar detaliile sunt opera unor mestesugari italieni care aseaza fiecare element la locul sau manual, cu ajutorul unei pensete, pentru a se respecta intocmai modelul propus si a crea un obiect unicat. Realizarea unui astfel de obiect decorativ presupune asadar multa dedicare si talent, rabdare si grija pentru detalii. Aceasta tehnica – tehnica murrinelor – este o metoda traditionala ce permite realizarea unor bijuterii sau obiecte ce nu pot fi reproduse si care isi pastreaza farmecul si frumusetea peste ani, fiind atemporale. Rezultatul unui asemenea efort poate fi un ceas de birou multicolor, sau un platou masiv si deosebit de fin in acelasi timp.

bijuterii Pomul Vietii

Set bijuterii Copacul Vietii, pandantiv si cercei

 

Daca doresti sa porti ori sa oferi bijuterii cu tematica Pomul Vietii poti alege intre un pandantiv Copacul Vietii sau un set de bijuterii Pomul Vietii, din sticla de Murano multicolora.

Realizate prin aceeasi tehnica a Murrinelor, bijuteriile decorate astfel se potrivesc oricarei varste si oricarei tinute de zi, astfel ca pot fi purtate ori de cate ori simti nevoia sa ai un stop de divinitate cu tine.

Cu astfel de cadouri cu simbolistica Copacul Vietii nu poti da gres niciodata pentru ca, pe langa valoarea intrinseca, ele sunt deosebit de frumoase si, mai ales, au acea unicitate pe care o regasim tot mai greu in zilele noastre.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply